WAAROM IS E-MAIL MARKETING ZO BELANGRIJK.


Een belangrijk communicatiemiddel binnen Online Marketing is e-mail marketing, m.a.w. het versturen van een NIEUWSBRIEF. Je hebt verschillende manieren om een professionele nieuwsbrief op te stellen, wijzelf gebruiken MAILCHIMP of SENDINBLUE, maar er zijn er nog meer.

Waarom Mailchimp of Sendinblue? je kan eenvoudige connecties leggen met je website en een aantal dingen automatiseren.

Hier zijn 2  belangrijke zaken die we in gedachte moeten houden bij het opmaken en versturen van een nieuwsbrief:

Inhoud :

Zorg er ten allen tijde voor dat hetgeen je vertelt interessant is of kan zijn voor de lezer. Maar omdat te doen moet de eerste blik van de e-mail al interessant zijn. En dat is heel vaak het onderwerp. Maak het onderwerp persoonlijk gericht en dien een oplossing aan voor een specifiek probleem.  Bv. 3 tips om een betere nieuwsbrief te versturen is beter dan “Hoe verstuur je een nieuwsbrief”.

Frequentie :

Dat is altijd een moeilijke… Moet dit 1 keer per week of 1 keer per maand? Vaak hangt dit af van de doelgroep. We raden toch aan om 1 keer per maand een gerichte nieuwsbrief te versturen. Maar nogmaals: met relevante content. Om te vermijden dat de frequentie daalt kan je een kalender opstellen met content, zo vermijd je dat je de zaken vooruit gaat schuiven.

 

Account opzetten
Opmaak van een template in je huisstijl
Lijstconfiguratie (personalisatie) uitvoeren
Adressen importeren
Aan- en afmeldprocedures opstellen
Prijs : € 150

Excl. abonnement bij Mailchimp of Sendinblue